دانلود مقاله رشته تربیت بدنی

تأثیر بازی های پرورشی منتخب توپی و غیر توپی در دو زمان صبح وعصر بر اختلال بیش فعالی دانش آموزان پسرابتدایی شهر اراک

 
 
مقدمه
امروزه این حقیقت انکارناپذیر به اثبات رسیده است که کودکان در سنین  پایین فقط به مراقبت جسمانی نیاز ندارند، بلکه باید به تمام ابعاد وجودی آنها که شامل رشد اجتماعی، عاطفی، شخصیتی و هوشی توجه نمود.  اختلال بیش‌فعالی به حالتی دلالت می‌کند که در آن کودک به نحوی مفرط و بیش از اندازه فعال و پرجنب‌ و جوش است. تحرک زیاد این کودکان نه تنها خود آنها را بلکه اطرافیان، همکلاس‌ها و اولیای مدرسه را دچار مشکل می‌کند. از آن جایی که در میان درصد بالایی از معتادین و افرادی که ترک تحصیل کرده‌اند علایم بیش فعالی در کودکی قابل مشاهده است.
 
از طرفی کودکان بیش فعال در معرض خطر بالایی از اختلال سلوک، شخصیت ضد اجتماعی و سوء مصرف مواد مخدر قرار دارند، لذا آگاهی همگان بویژه والدین و معلمان در این حالات از اهمیت بسزایی برخوردار است، نقص در تمرکز یا اختلال بیش‌فعالی  (ADHD) شرایطی را برای کودک ایجاد می‌کند که نتواند آرام و بدون حرکت بنشیند، رفتارش را کنترل کرده و توجه خود را به یک موضوع خاص معطوف کند.  کودکان پرجنب جوش بعضاً مورد انتقاد بسیار زیاد قرار گرفته و در محیط مدرسه و خانه مشکلات بسیار زیادی برای خود و والدین ایجاد می کنند. اختلال بیش فعالی وجود مجموعه ای از رفتارها است كه با بی توجهی، حواس پرتی و پرحركتی خود را نشان می دهد(11) .
 
كاپلان، سادوك  (1995) اعتقاد دارند، ویزگی این كودكان، بی توجهی و رفتار های تكانشی بوده که در اغلب موارد در اتمام كارها با شكست و ناكامی مواجه می شوند(5). برای درمان این اختلال روش های مختلفی توصیه گردیده است، اما هیچ كدام به صورت صد در صد برای افراد نتیجه بخش نبود است.در بین شیوه های درمانی كه برای این اختلال به كار گرفته شده، چند مورد مهم تر و مفید تر از سایر شیو ها بوده اند كه عبارت اند از: الف. دارو درمانی ب. رفتار درمانی ج. اصلاح شناختی رفتاری. جان و توماس  (2002) دریافتند كه، كودكان دارای اختلال بیش فعالی هیچ یك از بخش های حركتی را به عنوان یك واحد عملكرد اجرا ننموده و تغییرات بیشتری در انطباق زمانی حركت نشان دادند، به طور كلی كودكان دارای این اختلال بر بازخورد بینایی در طول حركت بیشتر تاكید داشتند، در نتیجه بی ثبات حركتی بیشتری نسبت به همسالانشان مشاهده شد(8). کیم  (2002) در تحقیق خود دریافت، تكواندو و كاراته لذت بخش ترین ورزش برای این كودكان به شمار رفته و بیسبال برای این كودكان كابوس است، چون نیاز به هماهنگی چشم و دست  بالائی دارد(9).
 
 
کلمات کلیدی:

کودکان

بازی های پرورشی

اختلال بیش فعالی

 
 
فهرست مطالب
تأثیر بازی های پرورشی منتخب توپی و غیر توپی در دو زمان صبح وعصر بر اختلال بیش فعالی دانش آموزان پسرابتدایی شهر اراک 1
مقدمه 1
روش شناسی 3
یافته های تحقیق: 4
بحث و نتیجه گیری 5
منابع 6