دانلود مقاله کارشناسی ارشد رشته حسابداری

کاربرد سیستم ABC در محاسبه بها تمام شده فعالیتهای موسسات آموزش عالی كشور

 
 
مقدمه:
در اواخر دهه هفتاد ،كشورهای صنعتی دنیای غرب دریافتند كه ژاپن به تولید كننده محصولات دارای كیفیت بالا تر و هزینه های پائین تبدیل شده است. این عامل باعث گردید كه شیوه های تولید خود را بهبود بخشند . در نتیجه در روشهای كنترل هزینه ها به خاطر بقای خویش در بازار تجدید نظر كنند .تفکر ایجاد ارتباط بین هزینه ها و فعالیت ها در اواخر دهه 1960 و اوایل 1970 در آثار برخی از نویسندگان از جمله سالومنز (1968) و استاباس (1971) ارائه گردید . اما توجه به مراکز علمی و دانشگاهی درباره اهمیت و چگونگی عملکرد آن بر سازمانها بیشتر در دهه 1980 مطرح گردید ( نمازی ، 1378 ) . این توجه عمدتاً بر اثر پیدایش سه سازه اصلی بود : سازه اول تغییرات نوینی که در دنیا جهت داده معرفی تکنولوژی های مدرن ، سیستم های اطلاعاتی هوشمند و مکانیزم های عملیاتی جدید رخ داده بود .
 
 سازه دوم ، تغییرات فلسفه فکری مدیران سازمانهای بزرگ در دهه 1980 بود ، که علاوه بر سود آوری ، به عوامل دیگری از جمله رقابت در سطح جهانی ، افزایش رضایت مشتریان و کیفیت بالای خدمات ارائه شده تأکید داشتند . عامل سوم تلاش محافل دانشگاهی و نویسندگان حسابداری مدیریت بود ، که به طور وسیع و جدی به تشریح فضای جدید ایجاد شده ، نقش های گوناگون تکنولوژی و دیدگاه های جدید مدیران پرداختند . در این میان کوپر و کاپلان نسبت به دیگران تأثیر بسزایی در انعکاس نارساییهای سیستم حسابداری مدیریت داشتند .
 
 این نویسندگان معتقد بودند که استفاده از سیستم های سنتی نه تنها پاسخگوی احتیاجات مدیران نیست ، بلکه استفاده از اطلاعات آنها سبب گمراهی و عدم تصمیم گیری صحیح می شود . این نارسائیها و افزایش رقابت جهانی ، که به امر دسترسی به اطلاعات سریع و به موقع اهمیت زیادی بخشیده است ، منجر به پیدایش شیوه جدیدی برای هزینه یابی موسوم به « هزینه یابی بر مبنای فعالیت » گردید . واژه هزینه یابی بر مبنای فعالیت ، که بعدها به سیستم ABC تکامل یافت ، اولین بار توسط کوپر و کاپلن (1988) ، برای تخصیص هزینه فعالیت های محصولات به کار گرفته شد . این دو نویسنده همراه با جانسون (1988) و دیگران ، تأثیر بسزایی در انعکاس نارسایی های سیستم حسابداری مالی در ارائه اطلاعات دقیق در مورد هزینه ها و بهای تمام شده داشتند(نمازی،1378) .
 
 
 
کلمات کلیدی:

هزینه یابی بر مبنا فعالیت

کاربرد سیستم ABC در موسسات آموزش عالی

بها تمام شده فعالیتهای موسسات آموزش عالی

 
 
 
فهرست مطالب
مقدمه

ضرورت بها تمام شده فعالیتهای موسسات آموزش عالی

ضرورت استفاده از روشهای جدید در محاسبه بهای تمام شده

روش شناسی نظام هزینه یابی برمبنای فعالیت

موضوع هزینه

مراحل اجرایی استقرار نظام هزینه یابی برمبنای فعالیت

كاربردهای نظام هزینه یابی برمبنای فعالیت در موسسات آموزش عالی

ارائه مثالهای متفاوت
منابع